keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Kokousmuistio 16.4.2012

Eerikinkatu 28

Osallistujat: Johanna Ruokolainen (Vantaan ehkäisevän päihdetyön yksikkö), Tiina Laiho (Vantaan ehkäisevän päihdetyön yksikkö), Noora Paakki (Vantaan ehkäisevän päihdetyön yksikkö), Tiina Ohtonen (Suomen ASH), Elina Leino (Suomen ASH), Annukka Blom (Youth Against Drugs ry.), Anne Ahlefelt (puheenjohtaja/Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry), Silva Rikala (Kännikapina/Raittiuden ystävät), Raija Koivisto (Hyvinkään Valistuspalveluyksikkö), Sanna Kyriopoulos (Klaari -koordinaattori), Elisa Prepula (Klaari -koordinaattori), Ilmo Häkkinen (A-kiltojen liitto), Paula Mattila (sihteeri/Klaari -koordinaattori)



1. ”Vaihtoehtoiset tupakkatuotteet”

Tiina Ohtonen kertoi, että nuuskan käyttö nuorten keskuudessa on kasvanut. Mediassa nuuska markkinoidaan sosiaalisessa mediassa ja musiikin keinoin (Jare ja VilleGalle). Nuuskaa voi tuoda Ruotsista 30 rasiaa kerrallaan. Nuuskan käyttäjät saavat aineen monia väyliä käyttäen. Jotkut kioskit myyvät sitä myös ”tiskin” alta. Tiina kehottikin viemään viestiä eteenpäin, että ihmiset tekisivät ilmoituksia, jos epäilevät tällaista tapahtuvan.

Sähkösavukkeita markkinoidaan lopettamisen välineenä. Sisältäessään nikotiinia se luokitellaan tupakkajäljitelmänä. Lainsäädäntö on tältä osin jäljessä. Uutta tupakkadirektiiviä valmistellaan Valviran toimesta. Syksyllä se on menossa lausuntakierrokselle ja astuu voimaan 2013.


2. Ehkäpä verkoston tempaus

Helsingin rautatieaseman tempaus 27.4 peruuntuu. Tarkoitus oli kerätä nimiä kansalaisaloitteeseen mielikuvamainonnan kieltämisen puolesta. Prosessi vaatisi tällä hetkellä liikaa resursseja verkostolta toteutuakseen. Päätettiin, että työryhmä (Anne Ahlefelt, Noora Paakki, Paula Mattila ja Raija Koivisto) kokoontuu 7.5 klo 13.00 Ehyt ry:n tiloihin Mäkelänkadulle laatimaan vanhemmille kirjettä, joka tarjottaisiin myös Helsingin Sanomien yleisönosastolle. Tavoitteena olisi, että se julkaistaisiin koulun päättymisviikolla.


3. Sosiaalinen media

Annukka Blom kertoi sosiaalisen median mahdollisuuksista ehkäisevän päihdetyön teemojen viemiseen yleiseen keskusteluun ja kohderyhmien tavoittamiseen. Tilaisuudessa mainittiin Facebookin lisäksi mm. Google+, Slideshare, Twitter, (päättäjät käyttävät), flickr, vimeo, extune.


4. Virkistyspäivä

Virkistyspäiväksi on varattu tila Rastilasta. Päivä sisältää koulutuksellisen osuuden ja mindfullness – harjoituksia. Päivän kesto klo 9.00 -14.00. Osallistumismaksu n. 60 €. Annukka laittaa koulutusohjelma Annelle, joka välittää sen verkostolle. Ilmoittautumiset Annukalle viimeistään toukokuu 1 viikolla.


5. Syksyn kokoukset

Syksyn kokoukset pidetään 11.9.2012 Suomen ASH:in tiloissa Olympiastadion, Eteläkaarre, A-porras ja 20.11.2012 Ehyt ry:n uusissa tiloissa Vallilassa, Elimäenkatu 27.

Syksyn ensimmäisessä kokouksessa aiheena on tupakkatyö. Tuolloin esim. Mervi Hara (ASH) puhuu aiheesta ”Ajankohtaista tupakkapolitiikassa”: mitä on meneillään, mitä tulossa jne. ja Tiina Laiho (Vantaa) kertoo pienryhmätoiminnasta tupakanvieroituksessa.


6. Tulevia koulutuksia:

8.5.2012 Savuton Suomi 2040 -seminaari, ”Savuton ja terve nuori savuttomassa kunnassa”

15.5.2012 JULKAISUTILAISUUS: RYYPPÄÄMÄLLÄ RYHMÄKSI? Karttalehtiä nuorten aikuisten juomiskulttuureihin.

7.11.2012 Vantaan päihdefoorumi



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti